Leszek Gardeła: Scandinavian Amulets in Viking Age Poland, Collectio Archaeologica Ressoviensis 23. Fundacja Rzeszowskiego Ośrodka Archeologicznego, Instytut Archeologii Uniwersytetu Rzeszowskiego: Rzeszów, 2014. - Knight, Gwendolyne (Mirator, 2018)
Ei abstraktia