Nautica Fennica on Museoviraston kanssa julkaistava Suomen merimuseon vuosikirja, josta yhdistyksellä on toimitusvastuu. Maamme ainoa tieteellinen merihistorian julkaisu sai vuonna 2015 Julkaisufoorumin luokituksen tasolla 1. Vuosien saatossa kehittyneen ja tihentyneen sarjan ensimmäisen osan julkaisusta on jo neljäkymmentä vuotta. Viimeisin kirja ilmestyi alkuvuodesta 2019 teemalla “Suomi saarena”. 
 
Nautica Fennica on vertaisarvioitu julkaisu, ja siihen tarjotut käsikirjoitukset lähetetään tarkastettavaksi vähintään kahdelle anonyymille tarkastajalle. Lopullisen julkaisupäätöksen tekee asiantuntijoista koostuva toimituskunta vertaisarvioinnin lausuntojen perusteella.
 
Toimituskunnan puheenjohtaja on professori emeritus Yrjö Kaukiainen ja jäsenet filosofian tohtori Anne Ala-Pöllänen, dosentti Tapio Bergholm, sotatieteiden tohtori Ove Enqvist, filosofian tohtori Kirsi Keravuori, filosofian tohtori Minna Koivikko, Doctor of Philosophy Sari Mäenpää, professori Jari Ojala sekä filosofian tohtori Tytti Steel.

Uusin numero

Vol 2018 Nro 1 (2018): Suomi saarena
Nautica Fennica 2018 kansi

Suomen merimuseon ja Suomen merihistoriallisen yhdistyksen julkaisema Nautica Fennica 2018 - Suomi saarena tarkastelee nimensä mukaisesti vanhaa iskulausetta "Suomi on saari" useista merihistoriallisista lähtökohdista käsin. Teeman historiallinen tutkimus ja arkeologinen tarkastelu avaavat väitteeseen uusia ja kiinnostavia näkökulmia.

Julkaistu: 2021-06-28

Koko numero

Näytä kaikki numerot