Från kantonister till revolutionärer – judisk historia i Finland - Gerner, Kristian (Nordisk judaistik/Scandinavian Jewish Studies, 2017)
Recension av André Swanström, Judarna och toleransens psykohistoria i Storfurstendömet Finland 1825–1917, Kyrkohistoriska arkivet vid Åbo Akademi, Meddelanden 47 (Åbo Akademi 2016).