Ett viktigt kapitel av de finländska judarnas historia dokumenterat - Lindqvist, Pekka (Nordisk judaistik/Scandinavian Jewish Studies, 2019)
Recension av Kyläkoulu keskellä kaupunkia. Helsingin juutalainen yhteiskoulu 100 vuotta [Byskolan mitt istan. Helsingfors Judiska Samskola 100 år], red. Dan Kantor (ansvarig redaktör), Laura Ekholm, Simo Muir, Riitta Nurmi coh Daniel Weintraub (Helsinki, Helsingin Juutalainen Yhteiskoulu, 2018).