Poliittinen talous –lehden artikkelityöpaja 9.12.2022

2022-09-23

Kaipaatko tukea artikkelikäsikirjoituksesi saattamiseen julkaistavaan kuntoon?
Haluatko oppia kohdentamaan tekstisi poliittisen talouden ja yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen yleisöille?

Poliittisen talouden tutkimuksen seura ja Poliittinen talous -lehti järjestävät perjantaina 9.12.2022 artikkelikäsikirjoitusten ja -ideoiden kehittämistyöpajan. Työpajan tarkoituksena on auttaa kirjoittajia kehittämään poliittisen talouden tai yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen alaan kuuluvia artikkelikäsikirjoituksia keskustelun ja rakentavien kommenttien avulla.

Käsikirjoituksia ovat kommentoimassa Poliittinen talous -lehden päätoimittajat Anna Elomäki ja Hanna Ylöstalo sekä osa lehden toimituskunnasta. Kieliasiantuntijan näkökulmasta tekstejä kommentoi toimitussihteeri Henni Pajunen.

Käsikirjoitukset voivat käsitellä mitä tahansa poliittisen talouden ja yhteiskuntatieteellisen taloustutkimuksen piiriin kuuluvia teemoja, esimerkiksi taloutta koskevaa julkista keskustelua, talouspolitiikkaa ja sen prosesseja, työmarkkinoita, eriarvoisuutta ja taloutta koskevan tiedon tuottamista. Työpajaan voi tarjota niin alkuvaiheessa kuin viimeistelyä vailla olevia käsikirjoituksia. Hyötyä työpajasta on erityisesti väitöskirjantekijöille ja nuorille tutkijoille. 

Kannustamme osallistujia tarjoamaan valmiita käsikirjoituksiaan julkaistavaksi Poliittinen talous -lehdessä. Poliittinen talous on kotimainen vertaisarvioitu, avoimesti saatavilla oleva tiedelehti, jossa on ammattimainen ja nopea toimitusprosessi. Tutustu lehteen täällä: https://journal.fi/poliittinentalous/index 

Etänä järjestettävään työpajaan mahtuu enintään kuusi osallistujaa. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse Anna Elomäelle, anna.elomaki(a)tuni.fi, ja Hanna Ylöstalolle, hanna.ylostalo(a)utu.fi viimeistään 14.10.2022. Käsikirjoitukset on lähetettävä kaikille osallistujille viimeistään viikkoa ennen työpajaa (2.12.2022).