Poliittinen talous -lehden afterwork: Miten toteuttaa suunniteltu teollinen kestävyyssiirtymä?

2023-04-27

Ekologisten kriisien hillitsemiseksi yhteiskuntien on toteutettava nopea kestävyysmurros, jossa teollisuuden uudistaminen on ratkaisevassa asemassa. Poliittinen talous -lehden baarikeskustelussa tätä teemaa lähestytään lehdessä tänä keväänä julkaistun artikkelin ”Teollisen kestävyyssiirtymän tiedevetoinen suunnittelu” kautta.

Keskustelemassa ovat artikkelin kirjoittajista tutkija Paavo Järvensivu BIOS-tutkimusyksiköstä sekä tutkija Tero Toivanen Helsingin yliopiston tutkijakollegiumista. Keskustelua vetää Poliittinen talous -lehden toinen päätoimittaja ja Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan yliopistonlehtori Matti Ylönen.

Tilaisuus on avoin kaikille ja tervetulleita ovat myös aihepiiristä kiinnostuneet opiskelijat. Tilaisuudessa luodataan muun muassa uudenlaisen teollisuuspolitiikan ja talouden suunnittelun tutkimuksen vahvaa nostetta ekologisen kriisin nopean hillinnän tarpeen korostuessa. Tähän tarvitaan tiedevetoista suunnittelua, johon voidaan hakea inspiraatiota myös aiempien vuosikymmenten talouden suunnittelun debateista.

Keskustelun pohjana oleva artikkeli on vapaasti luettavissa täältä.

Aika: Perjantai 5.5. klo 16.15–17.30
Paikka: Ravintola Kustaa Vaasa, Vaasankatu 10, Helsinki.
Tapahtumasivut: https://www.facebook.com/events/204826878967705