Käsikirjoitukset

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy lähettääksesi käsikirjoituksen.

Käsikirjoituksen lähettämisen tarkistuslista

Kirjoittajien tulee varmistaa, että heidän käsikirjoituksensa noudattaa kaikkia seuraavia kohtia. Jos näitä ohjeita ei noudateta, käsikirjoitus palautetaan kirjoittajalle.
 • Julkaisua ei ole aikaisemmin julkaistu, eikä se ole toisella lehdellä arvioitavana.

 • Julkaisu on tiedostomuodossa OpenOffice, Microsoft Word, RTF, taiWordPerfect.

 • Sokkoarvioinnin varmistaminen

  Lähetetyistä tiedostoista on poistettu kaikki kirjoittajatiedot.

  Microsoft Office -asiakirjoissa kirjoittajan tiedot on poistettava myös tiedoston ominaisuuksista
  (Microsoft-sovelluksen päävalikon Tiedosto-kohdasta aloittaen: Tiedosto > Tallenna nimellä > Työkalut (tai Valinnat Macissa) > Turvallisuus > Poista henkilökohtaiset tiedot tiedoston ominaisuuksista tallennuksen yhteydessä > Tallenna).
 • Teksti on kauttaaltaan muodossa Times Roman fonttikoko 12, riviväli 1,5. Otsikot on lihavoitu. Kuviot ja taulukot toimitetaan erillisenä tiedostona. Otsikot sijoitetaan kuvion alapuolelle ja taulukon yläpuolelle. Kuviot ja taulukot numeroidaan juoksevasti. Tekstin yhteydessä osoitetaan kunkin kuvion ja taulukon paikka.

 • Artikkelin pituuden, viittauskäytäntöjen ja muiden muotoilullisten seikkojen osalta on noudatettu kirjoittajaohjeita (katso linkki).

Kirjoittajan ohjeet

Rekisteröityminen

1)    OJS:n käyttäjäksi rekisteröidytään osoitteessa: http://politiikkalehti.fi/ojs/index.php/Politiikka/user/register

2)    Käyttäjä voi rekisteröityä lukijaksi, kirjoittajaksi ja arvostelijaksi. Kehotamme kaikkia tohtorin tutkinnon suorittaneita rekisteröitymään myös arvostelijaksi ja ilmoittamaan tutkimukselliset erikoisalueensa.

Käsikirjoituksen lähettäminen

Käsikirjoitus jätetään kohdasta ”Oma sivu” klikkaamalla linkkiä ”uusi käsikirjoitus”

1)    Ensimmäisellä sivulla valitaan, mihin lehden osastoon käsikirjoitus sijoittuu ja tarkastetaan, että se täyttää muotoilullisesti lehden ehdot. Lisäksi hyväksytään tekijänoikeussopimus.
2)    Toisella sivulla käsikirjoitus lähetetään toimitukselle doc., docx. tai rtf.- muodossa. Käsikirjoitukseen kuuluvat taulukot ja kuviot lähetetään järjestelmään omina tiedostoinaan neljännessä vaiheessa.
3)    Kolmannella sivulla ilmoitetaan lehteen tulevat kirjoittajatiedot sekä käsikirjoituksen otsikko. Artikkelin tapauksessa tulee mukaan liittää myös englanninkielinen tiivistelmä.
4)    Neljännellä sivulla liitetään mukaan liitetiedostot (taulukot, kuviot…)
5)    Viimeisellä sivulla hyväksytään käsikirjoituksen lähettäminen

Toimitukselle saapunut käsikirjoitus näkyy ”Omalla sivulla” tilassa ”Aktiivinen”. Tätä kautta kirjoittaja pystyy seuraamaan julkaisuprosessin etenemistä.

Jos käsikirjoitus on lehden muotoseikkoja koskevat vaatimukset täyttävä alkuperäisartikkeli ja se soveltuu lehden julkaisuohjelmaan, lähettää toimitus sen edelleen vertaisarvioitavaksi. Vertaisarvioiden valmistuttua toimitus välittää arvioijien mahdolliset korjausehdotukset kirjoittajalle.

Kun korjaukset on tehty, lähetetään artikkeli uudestaan toimitukselle, joka lähettää sen joko uudelleen arvioitsijoiden tarkasteltavaksi tai edelleen eteenpäin toimitusprosessissa. Kun artikkeli on valmis julkaistavaksi lähettää toimittaja siitä viestin kirjoittajalle.

Muut kuin alkuperäisartikkeleiksi tarjotut käsikirjoitukset arvioidaan pääsääntöisesti lehden toimituksen sisällä, joka myös viime kädessä päättää käsikirjoitusten hyväksymisestä.

Käsikirjoituksen ulkoasu

Politiikka-lehden toimitukselle voi osoittaa julkaistavaksi artikkelikäsikirjoituksia (julkaisuluokka A1) sekä keskustelupuheenvuoroja ja kirja-arvioita (julkaisuluokka B1).

Katso kirjoittajaohjeet välilehdeltä Tietoa --> Kirjoittajaohjeet (https://journal.fi/politiikka/ohjeet).

Tietosuojaseloste

Tällä lehdelle ilmoitettuja nimiä, osoitteita tai sähköpostiosoitteita käytetään ainoastaan lehden ennalta määrittämiin tarkoituksiin, eikä niitä luovuteta mistään syytä millekään toiselle osapuolelle.

Lue Journal.fi-palvelua koskeva tietosuojaseloste.

Julkaisu toimii palvelun yhteisrekisterinpitäjänä yhdessä Tieteellisten seuran valtuuskunnan kanssa tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.