”Uteliaisuus ja oppimiskyky on ammattikuntamme tärkein ominaisuus" – tieteelliset kirjastot 2020-luvulla (osa 2) - Ala-Kyyny, Juuso (Signum, 2020)
Tieteelliset kirjastot ja tietopalvelut suuntautuvat uuteen vuosikymmeneen muutosta johtamalla, verkostoitumalla, palveluita kehittämällä ja henkilöstön osaamista vahvistamalla. Näin voisi tiivistää kirjastokyselyn toisen osan, jossa tiedusteltiin toimenpiteitä. Avausosasta tutut teemat, kuten teknologia ja avoin tiede, väijyvät tämänkin osan vastausten taustalla, mutta mukana on myös uusia avauksia esimerkiksi asiakkaiden osallisuuden vahvistamiseen liittyen.