Videoiden tekstitystyökalut vertailussa - Holopainen, Riitta; Järveläinen, Leena; Karhula, Päivikki; Savolainen, Eeva; Suikka, Minna (Signum, 2021)
Laki edellyttää julkisilta organisaatioilta saavutettavuusvaatimusten täyttämistä. Yhä useammin kirjastonkin tuottama koulutustuokio tai ohje julkaistaan videona, joka on saavutettavuusvaatimusten mukaan tekstitettävä. Mitä jokaisen videontekijän on syytä tietää tekstittämisestä? Miten löytää toimivin ja yksinkertaisin työkalu erilaisten ohjelmien viidakosta? Onko teknologia kehittynyt jo niin pitkälle, että tekstitys hoituu automaattisen puheentunnistuksen avulla? Tässä artikkelissa lyömme haarukkamme digipalvelujen tuottamisen kuumaan perunaan vertailemalla videoiden tekstittämiseen tarjolla olevia työkaluja.