Tekoälyn lukutaito – valmiuksia, joita jo tarvitsemme - Hirvonen, Noora; Enwald, Heidi (Signum, 2022)
Julkisessa keskustelussa keskitytään usein tekoälyn teknologiseen kehitykseen. Tämän lisäksi huomiota tulisi kiinnittää uudenlaiseen osaamiseen, jota ihmiset tarvitsevat kyetäkseen hyödyntämään ja kriittisesti arvioimaan teknologioita ja niiden vaikutuksia. Tekoälyn lukutaidon (AI literacy) käsitettä käytetään viittaamaan tähän osaamiseen tekoälyteknologioiden kohdalla. Mitä tekoälyn lukutaidolla oikein tarkoitetaan?