NÄKÖKULMIA AVOIMEEN DATAAN – YLIOPISTON ROOLI TOIMIVAMMAN ARJEN JA PAREMPIEN PALVELUJEN KEHITTÄMISESSÄ KANSALAISILLE - Kanerva, Päivi; Lilja, Erika; Tuikka, Anne-Marie (Signum, 2019)
Turun yliopistossa on meneillään All Eyes on Data -keskustelusarja, jonka puitteissa käsitellään datanhallintaa, analysointia ja hyödyntämistä monista eri näkökulmista. Yliopistoissa tuotettujen tutkimusaineistojen hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä nousi teemaksi viime vuoden joulukuun avoimessa tilaisuudessa, johon osallistui noin 80 henkeä korkeakouluista, yrityksistä ja kuntasektorilta. Tilaisuudessa haastettiin tutkijoita pohtimaan, millainen rooli heidän tutkimusaineistollaan voisi olla toimivamman arjen ja laadukkaampien palvelujen ja tuotteiden kehittämisessä kansalaisille.