AVOIMET KIRJAT OSAKSI KORKEAKOULUJEN JULKAISUKULTTUURIA — HAASTEITA JA MAHDOLLISUUKSIA - Hirn, Marja; Ylönen, Irene (Signum, 2019)
Kirjastojen on aktiivisesti oltava mukana edistämässä humanistis-yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen moninaisuutta tukevaa avointa tieteellistä monografiajulkaisemista. Avoimet julkaisut ja aineistot eivät enää voi olla kirjastoissa niihin erikoistuneiden asiantuntijoiden tehtävää vaan ovat valtavirtaa, siksi niiden tuntemus kuuluu jokaisen kirjastoasiantuntijan osaamiseen.