Kuinka bongaat kultaisen, vihreän tai hybridikanavan? Avoimen saatavuuden tiedot julkaisufoorumissa - Savolainen, Eeva (Signum, 2020)
Tutkimusjulkaisujen välittömään avoimuuteen liittyvien vaatimusten vuoksi tarvitaan työkaluja julkaisukanavien avoimuuden tunnistamiseen. Julkaisufoorumin ylläpitämä JUFO-portaali tarjoaa monenlaisia tietoja avoimuudesta ja tietopohjaa on tarkoitus kehittää edelleen.