”Nenästä kiinni ja ponnistus ja hyppy! Kirjastot sopeutuivat koronakevääseen - Virrankoski, Antti; Ala-Kyyny, Juuso; Manninen, Soile; Suikka, Minna; Aho, Marja; Kuittinen, Marja; Meriläinen, Mikko; Mikkonen, Heta; Ovaska, Tuulevi; Parviainen, Harri; Rissanen, Tuula; Rosti, Tomi; et al. (Signum, 2020)
Maailmanlaajuinen koronapandemia tavoitti maaliskuussa myös Suomen ja tieteelliset kirjastot siirtyivät muun yhteiskunnan mukana poikkeusoloihin. Vaikka koronakevät mullisti kirjastojen arjen, sopeutuminen uuteen tilanteeseen tapahtui kirjastoissa nopeasti ja joustavasti. Etätyöskentelyn mallit olivat monissa kirjastoissa jo entuudestaan tuttuja, mikä helpotti siirtymää. Tässä artikkelissa kirjastolaiset – Signumin koronakirjeenvaihtajat – kertovat kokemuksistaan ja havainnoistaan poikkeustilanteessa, ja välittävät tuokiokuvia digitalisoituvasta arjesta.