Palvelumuotoilulla parempaa datatukea - Karhapää, Anne; Nurmi, Niina; Satama, Manna (Signum, 2022)
Datanhallinta on vielä uusi asia tutkimuksen arjessa, ja siihen liittyvät tukipalvelut ovat monessa organisaatiossa vasta muotoutumassa. Itä-Suomen yliopistossa datatuen palveluiden kehittämiseen avuksi otettiin palvelumuotoilun menetelmät. Palvelumuotoilu on yhteiskehittämistä hyödyntävä prosessi, joka lähtee käyttäjien tarpeista. Persoonien ja palvelupolkujen kautta saatiin vahva käyttäjäymmärrys, jonka avulla luotiin Itä-Suomen yliopiston datatuen palvelukonsepti.