Save the date: Terveydenhuoltotutkimuksen päivät Tampereella 14.-15.12.2023

2023-08-15

Terveydenhuoltotutkimuksen päivät - 14.-15.12.2023 Tampereella - Health services research seminar - December 14th – 15th at Tampere
Varaa päivät kalenteriin! Save the date! 

THT päivien ensimmäinen päivä pidetään Suomeksi ja toinen päivä Englanniksi.
The first day (14th Dec) will be held in Finnish, and the second day (15th Dec) in English – see the theme of the second day in English below.

Ensimmäisen päivän teemana on tänä vuonna ”Kaatuivatko soten raja-aidat, kaatuiko sote?” Terveydenhuoltotutkimuksen päivien aikaan hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa lähes vuoden. Kuntien rajat ja resurssit eivät enää määrittele palvelujen järjestämistä. Terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat maantieteellisesti laajempien ja väestöllisesti suurempien hyvinvointialueiden vastuulla. Kantavatko hyvinvointialueiden hartiat? Ovatko palveluverkot entistä saumattomampia? Kuka hoitaa terveyden edistämisen?

Ensimmäisenä päivänä kuulemme niin tutkijoiden ja asiantuntijoiden kuin hyvinvointialueiden johtajien ja päättäjienkin näkökulmia siihen, miten hyvinvointialueet ovat suoriutuneet ensimmäisestä vuodestaan. Hyvinvointialueiden ja kuntien tehtävät eivät ole uudistuksen jälkeen kaikilta osin selvät. Tähän liittyen kuulemme alustuksia siitä, miten eri alueilla on organisoitu terveyden edistämisen tehtäviä, ja miten aiemmin kunnallisen terveydenhuollon vastuulla ollut terveydensuojelu on järjestetty. Ohjelmassa on aikaa myös keskustelulle ja ajatusten vaihdolle. Juhlistamme päivillä myös Sosiaalilääketieteen Aikakauslehden 60. vuosikertaa.

Ensimmäisenä päivänä on myös perinteiset tutkimussessiot. Avaamme tarkemman abstraktikutsun syksyn alussa. Deadline abstraktien jättämiselle on 31.10.2023. 

The second day will be arranged in English with a theme ’Inequalities in health and health care’. In this session, we will hear and discuss about the history and future of research related to the theme in Finland and other Nordic countries. The second day is open to everyone but is especially recommended to doctoral students in the field of health sciences. You can get a certificate of participation upon request. 

Registration for the event opens after the summer. Ilmoittautuminen päiville avataan kesän jälkeen.

Welcome to the Healthcare Research seminar! Tervetuloa Terveydenhuoltotutkimuksen päiville! 
THT päivien järjestelyistä vastaavat Sosiaalilääketieteen yhdistys, Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti, Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talo.