Monimenetelmätutkimus terveystieteissä - Sormunen, Marjorita; Saaranen, Terhi; Tossavainen, Kerttu; Turunen, Hannele (Sosiaalilääketieteellinen Aikakauslehti, 2014)
Monimenetelmätutkimus yhdistää määrällisen ja laadullisen metodologian. Tieteenfilosofisena suuntauksena monimenetelmätutkimus pohjautuu enimmäkseen pragmatismiin, korostaen tiedon käytännöllistä luonnetta. Monimenetelmätutkimus on saavuttanut vakiintuneen aseman usealla tieteenalalla ja sitä käytetään enenevästi myös terveystieteissä tutkimuskysymysten monimuotoisuuden vuoksi.