SLA podcast

UUSIN SLA-PODCAST:

Sosiaalilääketieteellisen aikakauslehden podcast.

Sosiaalilääketieteellisen aikakauslehden 1/2024 podcastissa keskustellaan etuussanktioista. Mitä etuussanktiot ovat? Miten ne vaikuttavat toimeentuloon, hyvinvointiin ja palveluihin osallistumiseen? Vieraana ovat väitöskirjatutkija Niklas Mäkinen sekä Tenure track -tutkija Satu Ojala Tampereen yliopistosta. Keskustelu pohjautuu tutkimusartikkeliin "Etuussanktioiden vaikutukset toimeentuloon, hyvinvointiin ja palveluihin osallistumiseen: systemaattinen kirjallisuuskatsaus".

Kuuntele SLA:n podcast: Etuussanktiot:

Sosiaalilääketieteellinen Aikakauslehti · Etuussanktiot
 

Antoisia kuuntelu- ja lukuhetkiä!

AIEMMAT SLA podcastit (podcastin pääset kuuntelemaan klikkaamalla linkkiä):

1. SLA podcast: aiheena mielenterveys. Keskustelijoina Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola, MIELI ry:n johtava asiantuntija Meri Larivaara ja  tutkijatohtori Karoliina Maanmieli.

2. SLA podcast: aiheena ilmasto ja terveys. Keskustelijoina ovat  professori Tiina Silvasti, tutkija Aino Rekola ja tutkimusprofessori emerita Elina Hemminki.

3. SLA podcast: Sosiaalilääketieteellisen aikakauslehden podcastin kolmannessa jaksossa vieraana on dosentti ja TAMK:n yliopettaja Sari Räisänen kertomassa avoimesta tieteestä sekä genomitiedosta.

4. SLA podcast: Neljännen jakson aiheena on perheväkivalta ja omaishoitajien kaltoinkohtelu. Jakson vieraana ovat Salla Kivelä, Eila Runsala ja Mervi Latomäki.

5. SLA podcast:  Viidennen jakson aiheena on rokotteet. Laura Aikomuksen johdolla keskustelemassa Pia Vuolanto ja Suvi Rytty.  

6. SLA podcast:  Kuudennen jakson aiheena on SOTE-alan palveluviidakko. Laura Aikomuksen johdolla keskustelemassa Ulla Säkikangas ja Susanna Friman.  

7. SLA podcast: aiheena varhainen puuttuminen nuorten rikoksiin ja hyvinvointiin liittyviin ongelmiin. Keskustelijoina Ankkuritoiminnan kehittämispäälikkö Tarja Mankkinen ja Tiedeasiantuntija Marko Merikukka.

8. SLA podcast: aiheena elämän loppuvaiheen hoito - eli palliatiivisen hoidon kehittäminen. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla koulutusjohtaja Minna Hökkä, johtava asiantuntija Teija Hammar ja kulttuuriantropologi ja uskonnontutkija Maija Butters.

9. SLA podcast: aiheena työntekijöiden jaksaminen COVID-19 Pandemian aikana. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla koulutusjohtaja, leikkausosaston osastonhoitaja ja väitöskirjatutkija Anu Pellikka sekä yliopisto-opettaja ja tutkija Elina Laukka.

10. SLA podcast: aiheena iäkkäiden yhteiskunnallinen arvostus ja osallistumismahdollisuudet. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla tutkija ja tiedetoimittaja Anna-Maria Isola (THL) väitöskirjatutkija Outi Valkama (TAU) ja yliopistotutkija Jari Pirhonen (HY).

11. SLA podcast: aiheena opioidikorvaushoito Suomessa. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla ylilääkäri Margareeta Häkkinen (A-klinikka, THL) ja tutkimuspäällikkö, dosentti Jouni Tourunen (A-klinikka, UTA). (HY).

12. SLA podcast: aiheena ruokasuhde ja eriarvoisuus lautasella. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla Hanna Walsh (ETM, projektikoordinaattori HY), ja Sanna Talvia(lehtori UEF, ETT, KtM).

13. SLA podcast: aiheena lasten hyvinvointi ja pahoinvointi. Keskustelemassa tutkija Heidi Kesanto-Jokipolvi ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi.

14. SLA podcast: aiheena kustannusvaikuttavuustieto ja sen hyödyntäminen sote-alalla. Keskustelemassa terveystaloustieteen teemanumeron toimittaja, dosentti Leena Forma (Laurean ammattikorkeakoulu), tutkimusjohtaja, dosentti Eila Kankaanpää (UEF) sekä dosentti Pirjo Laitinen-Parkkonen (Keusote).  

15. SLA podcast: aiheena terveyden lukutaito ruotsinkielisissä oppilaitoksissa. Keskustelemassa terveystieteiden maisteri Hanna Paasio sekä Terveyden ja liikunnan edistämisen apulaisprofessori Leena Paakkari.