SLA podcast

UUSIN SLA-PODCAST:

Sosiaalilääketieteellisen aikakauslehden podcast.

Lasten ja nuorten mielenterveys on tutkimusten mukaan kehittynyt negatiiviseen suuntaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Miten lapset arvioivat oman terveytensä Suomessa, ja miksi itsearvioitu terveydentila on tärkeä mittari? Onko lasten ja nuorten mielenterveydestä löydettävissä positiivisia kehityskulkuja? Entä mitä lasten ja nuorten pahoinvoinnille pitäisi tehdä?

Lasten hyvinvoinnista ja pahoinvoinnista keskustelemassa tutkija Heidi Kesanto-Jokipolvi ja nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi.

Kuuntele SLA:n podcast: Miksi lapset ja nuoret voivat pahoin:

Sosiaalilääketieteellinen Aikakauslehti · Miksi lapset ja nuoret voivat pahoin?
 

Antoisia kuuntelu- ja lukuhetkiä!

AIEMMAT SLA podcastit (podcastin pääset kuuntelemaan klikkaamalla linkkiä):

1. SLA podcast: aiheena mielenterveys. Keskustelijoina Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola, MIELI ry:n johtava asiantuntija Meri Larivaara ja  tutkijatohtori Karoliina Maanmieli.

2. SLA podcast: aiheena ilmasto ja terveys. Keskustelijoina ovat  professori Tiina Silvasti, tutkija Aino Rekola ja tutkimusprofessori emerita Elina Hemminki.

3. SLA podcast: Sosiaalilääketieteellisen aikakauslehden podcastin kolmannessa jaksossa vieraana on dosentti ja TAMK:n yliopettaja Sari Räisänen kertomassa avoimesta tieteestä sekä genomitiedosta.

4. SLA podcast: Neljännen jakson aiheena on perheväkivalta ja omaishoitajien kaltoinkohtelu. Jakson vieraana ovat Salla Kivelä, Eila Runsala ja Mervi Latomäki.

5. SLA podcast:  Viidennen jakson aiheena on rokotteet. Laura Aikomuksen johdolla keskustelemassa Pia Vuolanto ja Suvi Rytty.  

6. SLA podcast:  Kuudennen jakson aiheena on SOTE-alan palveluviidakko. Laura Aikomuksen johdolla keskustelemassa Ulla Säkikangas ja Susanna Friman.  

7. SLA podcast: aiheena varhainen puuttuminen nuorten rikoksiin ja hyvinvointiin liittyviin ongelmiin. Keskustelijoina Ankkuritoiminnan kehittämispäälikkö Tarja Mankkinen ja Tiedeasiantuntija Marko Merikukka.

8. SLA podcast: aiheena elämän loppuvaiheen hoito - eli palliatiivisen hoidon kehittäminen. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla koulutusjohtaja Minna Hökkä, johtava asiantuntija Teija Hammar ja kulttuuriantropologi ja uskonnontutkija Maija Butters.

9. SLA podcast: aiheena työntekijöiden jaksaminen COVID-19 Pandemian aikana. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla koulutusjohtaja, leikkausosaston osastonhoitaja ja väitöskirjatutkija Anu Pellikka sekä yliopisto-opettaja ja tutkija Elina Laukka.

10. SLA podcast: aiheena iäkkäiden yhteiskunnallinen arvostus ja osallistumismahdollisuudet. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla tutkija ja tiedetoimittaja Anna-Maria Isola (THL) väitöskirjatutkija Outi Valkama (TAU) ja yliopistotutkija Jari Pirhonen (HY).

11. SLA podcast: aiheena opioidikorvaushoito Suomessa. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla ylilääkäri Margareeta Häkkinen (A-klinikka, THL) ja tutkimuspäällikkö, dosentti Jouni Tourunen (A-klinikka, UTA). (HY).

12. SLA podcast: aiheena ruokasuhde ja eriarvoisuus lautasella. Keskustelemassa Laura Aikomuksen johdolla Hanna Walsh (ETM, projektikoordinaattori HY), ja Sanna Talvia(lehtori UEF, ETT, KtM).