CFP: SQS:n kirjoitustyöpaja Harjattulan kartanossa la 16.10.2021

2021-09-28

Tule mukaan Suomen Queer-tutkimuksen Seuran kirjoitustyöpajaan teemalla Jälleen eläköön keskeneräisyys la 16.10.2021 Harjattulan kartanossa! 

Suomen Queer-tutkimuksen Seura (SQS) järjestää Suomen tiedekustantajien liiton tuella kirjoitustyöpajan lauantaina 16.10.2021 Harjattulan kartanossa (Harjattulantie 80, 20960 Turku) noin klo 10─17. Osallistuminen on maksutonta. Tarjolla lounas.

Työpaja on tarkoitettu kaikissa akateemisen uran vaiheissa oleville, akateemisten julkaisujen toimitustyöstä kiinnostuneille, jo julkaisseille ja julkaisukynnyksen yli pyrkiville.

Erityisen hyödyllinen se voi olla uransa alussa oleville henkilöille, joilla on mahdollisuus työstää ensimmäistä julkaisuaan tekstintekemisen monialaisten ammattilaisten kanssa. 

Kaikille osallistujille taataan perehtyneet, rakentavat asiantuntijakommentit. Samaa eetosta tulee noudattaa mahdollisessa vertaiskommentoinnissa.

Työpajaa vetävät ja tekstejä kommentoivat:

•                          luovan kirjoittamisen opettaja, FT Emilia Karjula

•                          vähemmistökirjallisuuksien tutkimuksen dosentti Kaisa Ilmonen

•                          copywriter, tietokirjailija Johanna Matero

•                          tutkijatohtori, SQS-lehden päätoimittaja Tiia Sudenkaarne

Osallistujat jaetaan pienryhmiin siten, että kussakin ryhmässä on sekä kirjoittamisen että tutkimuksen ammattilainen. Sudenkaarne ja Karjula vastaavat lisäksi työpajan käytännön järjestelyistä. Käytännön kysymykset voi ohjata osoitteisiin tiijun(at)utu.fi ja emi.karjula(at)gmail.com

Työpajan toimintafilosofia perustuu ajatukseen, että keskeneräisyydessä piilee lukemattomia mahdollisuuksia. Mukaan mahtuu korkeintaan 20 etukäteen ilmoittautunutta henkilöä, joilla on keskeneräinen käsikirjoitus, sen osa, esseentynkä tai ideapaperi, jota työstetään päivän aikana. Ensisijaisesti teksteistä toivotaan julkaisuja Suomen Queer-tutkimuksen Seuran lehteen, joka on monitieteinen ja -kielinen, täysin open access -verkkojulkaisu. Vertaisarvioitujen artikkelien ja esseiden lisäksi lehdessä julkaistaan myös muita tekstityyppejä, kuten arvioita ja puheenvuoroja. Lehden ja sen tekstilajit löydät täältä https://journal.fi/sqs/about/submissions.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua useammalla tekstillä, esimerkiksi artikkelin ideapaperilla, yhdellä alaluvulla, arviolla ja esseellä. Riippumatta siitä, montako tekstiä lähetät, on enimmäissivumäärä yhteensä 20 liuskaa (yleisfontti, pistekoko 12, riviväli 1,5). Jälleen eläköön keskeneräisyys: huomaa, ettei tekstien ei tarvitse olla valmiita. Voit leikata ja liimata niin, että saat käsittelyyn juuri ne osiot, joihin toivot kommentteja.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.2021 lähettämällä tekstisi ja alla olevat tiedot osoitteeseen suomenqueertutkimuksenseura(at)gmail.com

Kerro ilmoittautumisviestissäsi:

•                          nimesi, yhteystietosi ja mahdollinen affiliaatiosi

•                          tavoitetutkintosi / urasi vaihe

•                          montako tekstiä toivot käsiteltävän

•                          mitä tekstilajeja tekstisi edustavat

•                          jos haet useammalla tekstillä, mitä niistä ensisijaisesti haluat käsiteltävän

•                          mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erityistarpeet

•                          kokonaissivumäärä (maks. 20 liuskaa yleisfontilla, pistekoko 12, riviväli 1,5)

Saat vahvistuksen osallistumisestasi viikolla 40. Jos ilmoittautuneiden määrä ylittää osallistumispaikkojen määrän, priorisoimme tekstejä, jotka sopivat lehden julkaisusuunnitelmaan ja seuran tieteenalaan.