Tietoa julkaisusta

Sukupuolentutkimus–Genusforskning-lehti on kaksikielinen monitieteinen julkaisu. Lehti julkaisee etupäässä Suomessa tehtyä feminististä ja sukupuolentutkimusta. Vertaisarvioitujen  artikkeleiden lisäksi lehdestä löytyy ajankohtaisia puheenvuoroja, lektioita ja kirja-arvioita. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lehti perustettiin vuonna 1988 Tampereella, ja se on kiertänyt rotaatioperiaatteella Suomen yliopistoissa. Vuosina 2022-2023 lehden päätoimitus sijaitsee Tampereen yliopistossa.

Lehti käyttää Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnusta, joka kertoo, että julkaisun vertaisarviointi on toteutettu kansainvälisen tiedeyhteisön noudattamien laadullisten ja eettisten vaatimusten mukaisesti.

Julkaisufoorumin tieteellisten julkaisukanavien luokituksessa lehti on tasolla 1 (perustaso).

Lehti siirtyy avoimeen julkaisemiseen vuonna 2022. Vuoden 2021 viimeinen numero (4/2021) ilmestyy vielä painettuna sähköisen rinnalla, mutta vuodesta 2022 alkaen kaikki numerot julkaistaan avoimesti ja vain sähköisenä Journal.fi-alustalla.

Lehden verkkosivut löytyvät seuran www-sivujen alta osoitteesta https://sukupuolentutkimus.fi/sukupuolentutkimus-lehti/. Lehteä ja julkaijaseuraa voi seurata Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/sukupuolentutkimus/.