Kantasuomalais-balttilaisten kontaktien tutkimuksen alkuvaiheita - Junttila, Santeri (Suomalais-Ugrilaisen Seuran Aikakauskirja, 2009)
Tässä artikkelissa käsittelen itämerensuomalais-balttilaisten kontaktien tutkimusta ajanjaksolla, joka ulottuu Jalo Kaliman kirjoittaman alan suomenkielisen oppikirjan ilmestymiseen vuonna 1936. Pro gradu -tutkielmani aiheesta valmistui vuonna 2005. Tavoitteeni työssä oli perehtyä kaikkeen aiheesta mainittuna ajanjaksona ilmestyneeseen kirjallisuuteen. Perehtyminen osoitti, että muilla kielillä kuin suomeksi ja saksaksi julkaistu tutkimus on ollut alalla enimmäkseen marginaalista ja tieteellisesti vähäarvoista ainakin tutkimallani ajanjaksolla, toisin kuin esim. Kari Liukkosen kirjoittaman (1999: 3–5, 9–10) perusteella voisi päätellä. Kirjoitus pohjautuu Suomalais-Ugrilaisessa Seurassa 15. syyskuuta 2006 pidettyyn esitelmään.