Katoava mordvalainen identiteetti – karatait ja Saratovin alueen ersäläiset - Salo, Merja (Suomalais-Ugrilaisen Seuran Aikakauskirja, 2009)
Sain Jenny ja Antti Wihurin rahastolta jo vuonna 2001 matka-apurahan, jonka pystyin käyttämään vasta vuonna 2006. Sen turvin kävin yhdessä ersäläisen folkloristin Vasili Petrovitš Beljakovin kanssa sekä Tatarstanissa karataimordvalaisten luona että Saratovin alueella samoissa ersämordvalaiskylissä kuin akateemikko Šahmatov 100 vuotta sitten. Kirjoitus pohjautuu professori Klara Jevgenjevna Maitinskajan syntymän 100-vuotismuistosymposiumissa Moskovassa 12.–17.11.2007 pidettyyn esitelmään.