Tulevaisuuden tykistö

Kirjoittajat

  • K. Julenius Puolustusvoimat

Avainsanat:

Kenttätykistö, kehittäminen,

Abstrakti

Artikkelin johdannossa käsitellään yleisellä tasolla sodista saatuja tykistöllisiä kokemuksia. Artikkelin tarkoituksena on kirjoittajan mukaan "osoittaa tykistön nykyisen kehityksen yleinen suunta sekä hahmotella kuva tulevaisuuden tykistöstä". Lähtökohtana on ensimmäinen maailmansota, jonka puitteissa käsitellään käytössä ollutta tykistökalustoa, organisaatiota, ampumamenetelmiä ja taktiikkaa.
Kolmannessa luvussa käsitellään samojen peruselementtien kehittymistä sodan aikana. Neljännessä luvussa kuvataan lyhyesti tykistöllinen kehitys maailmansodasta artikkelin kirjoitushetkeen. Viimeisessä luvussa esitellään tulevaisuuden tykistön ominaisuuksia käsitellen kalustoa, organisaatiota, ampumatekniikkaa ja taktiikkaa. Kirjoittajan mukaan "Tulevaisuuden tykistö on tieteellisten menetelmien mukaan toimiva tulimekanismi, joka joustavasti ja nopeasti johtajan suunnitelman mukaan antamillaan tuli-iskuilla murskaa vihollisen moraalisesti ja fyysillisesti, siten raivaten tien jalkaväelle liikkeeseen ja voittoon."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1933-01-01

Viittaaminen

Julenius, K. (1933). Tulevaisuuden tykistö. Tiede ja ase, 1(1), 55–79. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47251

Numero

Osasto

Artikkelit