Tulen teho - taktiikka - asetekniikka

Kirjoittajat

  • Martti Terä Puolustusvoimat

Avainsanat:

Asetekniikka, tulen teho, taktiikka

Abstrakti

Kirjoittajan mukaan "... on selostukseni perustana olevan tutkimuksen tärkeimpänä kohteena ollut jalkaväen erilaisten tulielimien tehtävien selvittely sellaisten keinojen ja käyttötapojen keksimiseksi, joiden avulla näiden tulielimien vaikutus taistelun suorituksessa voidaan saada mahdollisimman tehokkaaksi".
Toisessa luvussa, "Tulen osuus taktillisessa toiminnassa", tarkastellaan tuli- ja iskuvoimaa, tulen käytön taktillista tarkoitusta ja tulimuotoja, jotka jaetaan vaikutusasteen mukaan tuli-iskuihin, tulisuihkuihin, häiritsemistuleen ja hävitystuleen. Kolmannessa tulitehtäviä käsittelevässä luvussa käsitellään tulilajeja sekä matemaattisten mallinnusten avulla tulen tehon ampumateknillisiä tekijöitä. Artikkelin loppuosassa käsitellään omina lukuinaan lyhyesti tulen tehoa ja taktiikkaa, tulen tehoa ja asetekniikkaa sekä taisteluvalmiutta ja koulutusta.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1937-01-01

Viittaaminen

Terä, M. (1937). Tulen teho - taktiikka - asetekniikka. Tiede ja ase, 5(5), 235–290. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47285

Numero

Osasto

Artikkelit