Puolustuslaitos ammattiopetuksen antajana

Kirjoittajat

  • M. Virva Puolustusvoimat

Avainsanat:

Ammattikoulutus, sotilaskoulutus, puolustusvoimat

Abstrakti

Artikkelin tarkoituksena on osittaa, että puolustusvoimissa saatua koulutusta ei pitäisi jättää huomioimatta siviilikoulutuksessa, vaan hyödyntää sotilaskoulutuksessa saatu oppi kaikilta mahdollisilta osiltaan. Kirjoittaja toteaakin, että asiaa ei ammattiopetuksen piirissä ymmärretä tai ei haluta ymmärtää. Artikkelissa todetaan, että vuonna 1949 on asetettu puolustusvoimien aloitteesta laaja-alainen komitea pohtimaan samaa asiaa, mutta työ on vielä kesken. "Kansantalouden kannalta tuntuu tuhlaukselta, jos näin pienen ja köyhän maan kansalaisille joudutaan antamaan suunnilleen samaa opetusta kahteen kertaan."
Artikkelissa verrataan ammattiopetusta siviililaitoksissa ja varusmiesten puhelinmekaanikon koulutusta Viestikoulussa monipuolisesti esimerkkien valossa ja liitteinä olevien tilastojen sekä oppituntitaulukoiden avulla. Yhteenvedossa todetaan, että " Esitettyjen näkökohtien valossa tullaan siihen lopputulokseen, että varsinaisen perusta opetusaineisiin, tuntimääriin ym. nähden on tämäntasoisessa ammattiopetusvaiheessa sekä siviili- että sotilasopetuksessa suunnilleen yhtäläinen. Edellytykset myönteiselle ratkaisulle ovat siis olemassa."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1950-01-01

Viittaaminen

Virva, M. (1950). Puolustuslaitos ammattiopetuksen antajana. Tiede ja ase, 8(8), 220–243. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47310

Numero

Osasto

Artikkelit