Moottoroidun tykistön käyttömahdollisuudet rannikollamme

Kirjoittajat

  • G. Gustafsson Merivoimien Esikunta

Avainsanat:

Moottoroitu rannikkotykistö, käyttömahdollisuudet

Abstrakti

Artikkelin tarkoituksena on tarkastella kenttätykistön käyttöä rannikko-oloissa, koska kiinteä rannikkotykistö riittää vain elintärkeiden satamien ja niihin johtavien väylien suojaamiseen. Artikkelissa esitetään ne teknilliset tekijät, "jotka meidän rannikollamme määrittelevät ns. ideaalitykin, ts. sellaisen tykin, joka kalustollisesti on mahdollisimman sopiva merimaalien ammuntaan ja silti käyttökelpoinen myös puhtaissa kenttätykistön tehtävissä, esim. vastatykistötoiminnassa."
Tykin teknisten vaatimusten lisäksi artikkelissa analysoidaan rannikkomme moottoroidun tykistön käyttöä. Kirjoittaja toteaa lopuksi, että silloisesta tykkikalustosta vain tykkimallit 152 H/37 ja 122 K/31 soveltuisivat pienin muutoksin ko. tehtävään. Lisäksi hän erittelee millaista tykistöä tarvittaisiin Ahvenanmaan alueella, saariston alueella sekä muulla rannikon osalla. Liitteessä on esitelty amerikkalainen kenttäkanuuna ja ruotsalainen järeä rannikkokanuuna.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1952-01-01

Viittaaminen

Gustafsson, G. (1952). Moottoroidun tykistön käyttömahdollisuudet rannikollamme. Tiede ja ase, 10(10), 295–307. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47330

Numero

Osasto

Artikkelit