Viesti- ja vahvavirta-alan viimeaikaisia kehityspiirteitä

Kirjoittajat

  • Oiva K. Aro Pääesikunta

Avainsanat:

Viestitoiminta, vahvavirta-ala, teletekniikka

Abstrakti

Artikkelin tarkoituksena on luoda yleistajuinen ja sovellutusesimerkein havainnollistettu kuva sekä koti- että ulkomailla viime aikoina tapahtuneesta teleteknisestä kehityksestä. Teletekniikka määritellään artikkelissa , että sen alaan kuuluu sellaisten laitteiden valmistus, käyttö ja huolto, joilla "voidaan langallisesti ja langattomasti lähettää, vahvistaa tai vastaanottaa sähköisiä merkkejä". Seuraavassa luvussa tarkastellaan teleteknistä toimintaa ja kehitystä ulkomailla, kuten esimerkiksi viestitoimintaa Korean sodassa. Luvun toisessa osassa selvityksen kohteena on teletekninen kehitys eri maissa. Kohteina ovat radiotekniikan osalta sotilas- ja siviiliradiotoiminta, suuntaradiotoiminta sekä televisiotoiminta. Lisäksi tarkastellaan puhelin-, kaukokirjoitin- ja kuvanlähetystekniikkaa, tutkatekniikkaa käyttösovelluksineen sekä vahvavirtatekniikkaa.
Kolmannessa luvussa tarkastelun kohteina on kotimaisen teletekniikan ja vahvavirta-alan kehityspiirteitä, kuten radio- ja puhelintekniikka ja -toiminta. Lopussa todetaan, että alalla on tapahtunut heikosta taloustilanteesta johtuen tuotannon laskua. Artikkelin lopussa tarkastellaan lyhyesti maamme teleteknisen teollisuuden tuotteita ja yleistä tilannetta.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1953-01-01

Viittaaminen

Aro, O. K. (1953). Viesti- ja vahvavirta-alan viimeaikaisia kehityspiirteitä. Tiede ja ase, 11(11), 260–303. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47340

Numero

Osasto

Artikkelit