Eräitä teollisuutemme kehityspiirteitä ja siihen liittyviä puolustusvalmiusnäkökohtia

Kirjoittajat

  • Osmo Oittinen

Avainsanat:

Teollisuus, puolustusvalmius, logistiikka, kehityspiirteet

Abstrakti

Tämä esitelmä on pidetty Suomen Sotatieteellisen Seuran vuosikokouksessa 11.4.1958. Esitelmöitsijä käsittelee puheensa alkuosassa teollisuuden rakenne- ja kapasiteettimuutosta erilaisten tilastollisten vertailujen avulla. Hän toteaa muun muassa, että teollistamisprosessi on vallannut tilaa maataloudelta ja sen sivuelinkeinoilta. Yhtenä syynä hän mainitsee sotakorvausten asettamat vaatimukset.
Puheen loppuosassa valotetaan teollisuuden puolustusvalmiudellisia näkökohtia. Käsittelyyn on otettu ne teollisuuden alat ja raaka-aineet sekä niihin liittyvät näkökohdat, joilla on merkitystä puolustusvalmiutemme kannalta. Kemian teollisuuden voimakkaan kasvun todetaan muun muassa edistävän räjähdysainetuotantoa. Lisäksi käsitellään eräitä näkökohtia yhteismarkkinapyrkimyksistä. "Jonkinlaisen yhteenvetona haluaisin todeta, että teollisuutemme kyky varustaa niin koko väestömme kuin puolustusvoimatkin välttämättömillä tarvikkeilla kriisitilanteen sattuessa, on nykyisin huomattavasti parempi kuin viime sodan päivinä."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1958-01-01

Viittaaminen

Oittinen, O. (1958). Eräitä teollisuutemme kehityspiirteitä ja siihen liittyviä puolustusvalmiusnäkökohtia. Tiede ja ase, 16(16), 63–81. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47388

Numero

Osasto

Artikkelit