Joukkojemme ilmatorjunnasta

Kirjoittajat

  • Paavo A. Viiri Sotakorkeakoulu

Avainsanat:

Ilmatorjunta, ilmauhka

Abstrakti

Lyhyen artikkelin tarkoituksena on selvittää, "miksi ja miten meidän tulisi ilmatorjunnalla vastata joukkojamme uhkaavaan ilmasotaan". "Meillä on elävästi oivallettu passarintorjunta elinkysymykseksi ja se onkin voittanut kaikki puolelleen. Niin tulisi olla ilmatorjunnankin suhteen." Ensimmäisessä luvussa tarkastellaan taktillista ilmasotaa, tuoden esille muun muassa taktillisten ilmavoimien tehtäviä ja kaluston ominaisuuksia sotiemme kokemusten valossa. Seuraavassa luvussa "Hävittäjätorjunta - ilmatorjunta", käsitellään hävittäjä- ja ilmatorjunnan yhdistelmää lentohyökkäysten torjunnassa.
Kolmannessa luvussa tarkastellaan ilmatorjunnan tehtäviä erilaisissa tilannevaihtoehdoissa ja seuraavassa luvussa otetaan esille organisaationäkökohtia. Loppusanoissaan kirjoittaja muun muassa toteaa: " ...on nähtävä tarve muuttaa kaikkienkin joukkojemme organisaatiota ja taktiikkaa vastaamaan entistä enemmän yhdistetyn maa- ja ilmasodan vaatimuksia".

Tiedostolataukset

Julkaistu

1958-01-01

Viittaaminen

Viiri, P. A. (1958). Joukkojemme ilmatorjunnasta. Tiede ja ase, 16(16), 182–197. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47392

Numero

Osasto

Artikkelit