Nykyaikaisten taisteluvälineiden ("joukkotuohoaseiden") suojautumiselle asettamat vaatimukset sekä taisteluainesuojelun suoritus eri taistelulajeissa.

Kirjoittajat

  • G. Öhman Puolustusvoimat

Avainsanat:

Taisteluainesuojelu, joukkotuhoaseet

Abstrakti

Artikkelissa on "joukkotuhoaseiksi" luokiteltu ydintaisteluaineet, taistelukaasut, biotaisteluaineet ja polttotaisteluaineet. Kirjoittaja toteaa, että vielä ei ko. taisteluaineille ole löydetty sopivaa yhteisnimitystä. Suojautumiselle asetettavien vaatimusten yhteydessä on käsitelty käsitteiden lisäksi taisteluainesuojelulle asetettavia vaatimuksia sekä omakohtaista ja joukkokohtaista taisteluainesuojelua. Kolmannessa luvussa käsitellään taisteluainesuojelua ja sen suoritusta eri taistelulajeissa sekä esitellään lyhyesti käytössä olevaa välineistöä. Kirjoittajan mukaan "Taisteluainesuojelun piiriin kuuluu runsaasti eri toimintoja, mutta päätoimintamuotoja on varsinaisesti neljä; tiedustelu, valvonta, puhdistaminen ja huolto." Suojelujoukkojen organisaatiot esitellään yksityiskohtaisia kokoonpanoina sekä selvitetään niiden toimintaperiaatteita. Lopuksi käsitellään taisteluainesuojelun johtamista eri tasoilla sekä toimintaperiaatteita eri taistelulajeissa. Johtopäätöksenä listataan jatkoselvitystä vaativia kysymyksiä.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1960-01-01

Viittaaminen

Öhman, G. (1960). Nykyaikaisten taisteluvälineiden ("joukkotuohoaseiden") suojautumiselle asettamat vaatimukset sekä taisteluainesuojelun suoritus eri taistelulajeissa. Tiede ja ase, 18(18), 132–173. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47410

Numero

Osasto

Artikkelit