Ilmatorjunnan aktioaseistuksesta nykyhetkellä. Vuoden vaihteen katsaus 1960/1961

Kirjoittajat

  • Niilo A. A. Simojoki Pääesikunta

Avainsanat:

Ilmatorjunta, aktioasesitus

Abstrakti

Artikkelin johdannossa todetaan, että tarkoituksena on saada selvyys eräisiin lueteltuihin kysymyksiin sekä arvioidaan omalta osaltamme ilmatorjunta-aktioaseistuksen asemaa riittävän pitkälle tulevaisuuteen. Toisessa luvussa tarkastellaan aktioaseistuksen asemaa ilmatorjunnassa ja tarkastellaan ohjusaseistuksen kasvavaa osuutta ilmatorjunnassa sivuten muun muassa ydinräjähdesotaa yhtenä vaihtoehtona. Loppupäätelmä on kuitenkin, että aktioaseistus säilyttänee asemansa pitkälläkin tähtäimellä.
Kolmannessa luvussa, "Nykytyyppisen aktioilmatorjunnan rakenne", eritellään maalianalyysin tuloksia lähinnä lentorynnäkön osalta ja pohditaan ohjusnäkökohtien vaikutuksia. Lisäksi tarkastelussa ovat automaattiset tuliyksiköt. Yleisten ominaisuuksien esittelyn jälkeen tarkastellaan tutkakeskuslaskimien ja tykkien ominaisuuksia viimeaikaisen kehityksen valossa. Lisäksi tarkasteluun on otettu tykkilaskinaseet ja suuntainaseet sekä muu aktioaseistus. Lopuksi tarkastellaan lyhyesti aktioilmatorjuntakaluston nykyaikaistamista. Loppusanoissaan kirjoittaja toteaa, että kansainvälisessä vertailussa emme ole vielä myöhässä kalustoratkaisuja tehtäessä. Artikkelin lopussa on automaattijaoksen ryhmityskaavioita ja taulukoita kalustojen ominaisuuksista.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1961-01-01

Viittaaminen

Simojoki, N. A. A. (1961). Ilmatorjunnan aktioaseistuksesta nykyhetkellä. Vuoden vaihteen katsaus 1960/1961. Tiede ja ase, 19(19), 182–215. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47421

Numero

Osasto

Artikkelit