Ilmatorjuntajärjestelmien nykyisestä kehitysvaiheesta

Kirjoittajat

  • E. Peura Pääesikunta

Avainsanat:

Ilmatorjunta, ilmatorjuntaohjus, kehittäminen

Abstrakti

Artikkelin ensimmäisessä luvussa todetaan , että ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kehityksessä on todettavissa kolme pääseikkaa, joiden sisältöä käsitellään tarkemmin. Artikkelin neljä lukua on otsikoitu ohjusjärjestelmien jaottelun mukaisesti. Toisessa luvussa käsitellään lähi-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä, joilla "pyritään ratkaisemaan joukkojen ilmatorjunta jalkaväen etulinjasta lähtien". Luvussa tarkastellaan perusteita, toimintatapoja ja käytössä olevia ohjustyyppejä ja todetaan, että kehitys on edelleen koko ajan kiivasta.
Kolmas luku käsittelee keskitorjuntaohjusjärjestelmiä. Luvussa todetaan, että kehittäminen on tasaantumassa ja eri mailla on käytössä pitkälle teknisesti kehitettyjä järjestelmiä. Kehitystä tapahtuu lähinnä häirinnän estämismenetelmien ja ohjausjärjestelmien osalta. Luvussa esitellään järjestelmiä ja ohjuksia taulukoiden sekä organisaatiokaavioiden avulla havainnollistettuna. Viimeisissä luvuissa käsitellään lyhyesti kaukotorjunta- ja vastatorjuntaohjusjärjestelmiä. Yhdistelmässä on muun muassa esitetty piirros, jolla pyritään havainnollistamaan ilmatorjuntaohjusjärjestelmien silloista kehitysvaihetta.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1965-01-01

Viittaaminen

Peura, E. (1965). Ilmatorjuntajärjestelmien nykyisestä kehitysvaiheesta. Tiede ja ase, 23(23), 171–191. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47450

Numero

Osasto

Artikkelit