Pioneerialan kehitysnäkymiä

Kirjoittajat

  • M. Lukkari Pääesikunta

Avainsanat:

Pioneeritoiminta, kehittäminen

Abstrakti

"Viime vuosien aikana on pioneerijoukkojen organisaatioissa ja pioneeritoiminnan suoritusperiaatteissa tapahtunut suuria, perustuvaa laatua olevia muutoksia. Osa uudistuksista on vielä kesken, mutta kehityksen suunta on kuitenkin selvä; olemme siirtymässä yksinkertaisempiin menetelmiin ja totaaliseen, koko maan resurssit hyväkseen käyttävään pioneeritoimintaan." Ensimmäisessä luvussa tarkastellaan pioneerijoukkojen organisaatiouudistusta, uudistuksen syitä, pioneerijoukkojen yksikkötyyppejä sekä esitellään niiden kokoonpanot ja käyttöperiaatteet. Uudistuksen myötä muun muassa poistettiin yhdeksän yksikkötyyppiä. Lisäksi luvussa esitellään valtakunnan rakentajaorganisaatio toimintaperiaatteineen.
Toisessa luvussa esitellään pioneeritoiminnan lajien kehitysvaihe ja käsitellään muun muassa yksityiskohtaisemmin sulutustoiminnan ja linnoittamisen yleisiä muutoksia sekä uusia menettelytapoja, välineitä ja kalustoja. Pioneerikoulutuksen muutoksia ja koulutuksen järjestelyjä tarkastellaan lyhyesti viimeisessä luvussa. Artikkelin yhdistelmässä todetaan yhtenä perusperiaatteena, että "Pioneeritoiminnan onnistuminen edellyttää usein kitkatonta yhteistoimintaa siviiliviranomaisiin ja -laitoksiin."

Tiedostolataukset

Julkaistu

1972-01-01

Viittaaminen

Lukkari, M. (1972). Pioneerialan kehitysnäkymiä. Tiede ja ase, 30(30), 226–255. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47522

Numero

Osasto

Artikkelit