Ajatuksia linnoitusalan tehtäväkentästä ja alalla tapahtuvasta kehitystyöstä

Kirjoittajat

  • Heikki Hietanen Pääesikunta

Avainsanat:

Linnoitusala, pioneeritoiminta, kehittäminen

Abstrakti

Kirjoittaja määrittelee johdannossa käsitteen linnoitusala, jonka hän toteaa olevan linnoittamiseen liittyvä yläkäsite. "Toimialan piiriin kuuluu Linnoittamisen lisäksi sellaiset passiivisen suojaamisen muodot kuin maastouttaminen ja valerakenteet." Ensimmäisessä luvussa tarkastellaan suojaamisen periaatteita, käsitellen passiivisen suojaamisen menetelmiä kuten liikkuvuutta, hajauttamista ja maastouttamista. Toinen luku käsittelee linnoitusalaa ja sen tehtäväkenttää. Esittelyssä ovat kehitysvaiheet ja linnoitusalan osa-alueet.
Kolmas luku, "Vaatimukset linnoitusalan tehtävien toteuttamiselle", tarkastelee vaatimusten muodostumista sekä tiedustelutekniikan ja asevaikutuksen asettamia vaatimuksia. Asejärjestelmistä esittelyssä ovat mukana muun muassa monikärkiprojektiilit ja aerosolipommit. Seuraavassa luvussa käsitellään linnoitusalan osuutta passiivisen suojaamisen toteuttamisessa. Ensimmäisenä tarkastelussa on linnoittaminen vaiheineen ja rakenteellisine suojan osatekijöineen, kuten paine-, kaasun-, tärinä- ja EMP-suojaus. Lisäksi käsitellään rakenteiden suunnittelua, maastouttamista, valelaitteita ja koulutusta. Viimeisessä luvussa käsitellään kehitystyöhön vaikuttavia tekijöitä, kuten teknisen kehitystyön tarvetta ja koulutuksen sekä organisaation kehittämistä.

Tiedostolataukset

Julkaistu

1978-01-01

Viittaaminen

Hietanen, H. (1978). Ajatuksia linnoitusalan tehtäväkentästä ja alalla tapahtuvasta kehitystyöstä. Tiede ja ase, 36(36), 186–230. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47586

Numero

Osasto

Artikkelit