Yleisesikuntaupseerille ja hänen koulutukselleen asetettavat vaatimukset

Kirjoittajat

  • Jaakko Aatolainen Sotakorkeakoulu

Avainsanat:

Yleisesikuntaupseeri, koulutusvaatimukset

Abstrakti

Kirjoittaja toteaa artikkelinsa aluksia, että "Yleisesikuntaupseerille ja hänen koulutukselleen asetettavat vaatimukset saattavat ensi silmäyksellä näyttää lähes ristiriitaisilta: On sekä paneuduttava syvälle teoreettisiin perusteisiin ja tutkijakoulutukseen että päästävä mahdollisimman lähelle käytännön elämän kenttäkelpoisia taitoja." Hän toteaa kuitenkin, että ristiriitaa ei ole eikä saa olla.
Kirjoittaja käsittelee artikkelissaan muun muassa koulutettavien lukumäärä, koulutusmenetelmiä, koulutettavalta vaadittavia ominaisuuksia, koulutuksen monialaisuutta sekä sotilasorganisaation erityspiirteitä. Kirjoituksen lopussa todetaan, että ""Maamme puolustusvoimien kehittäminen sekä puolustusvoimille säädettyjen tehtävien täyttäminen niin rauhan kuin sodankin aikana ovat ratkaisevilta osiltaan yleisesikuntaupseeriston käsissä. Niinpä tämän ryhmän laadun takaamiseksi kannattaa epäilemättä sijoittaa paljon."

ISBN: 951-99579-6-0

Tiedostolataukset

Julkaistu

1984-01-01

Viittaaminen

Aatolainen, J. (1984). Yleisesikuntaupseerille ja hänen koulutukselleen asetettavat vaatimukset. Tiede ja ase, 42(42), 8–12. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47647

Numero

Osasto

Artikkelit