Eversti Valo Nihtilä suomalainen yleisesikuntaupseeri

Kirjoittajat

  • Sampo Ahto Sotakorkeakoulu

Avainsanat:

Nihtilä, eversti

Abstrakti

Artikkelin alussa kirjoittaja tuo esille konkreettisesti Nihtilän merkittävyyden.
"Sotakorkeakoulumme juhlasalin seinällä on asian mukaiseen tapaan Suomen marsalkan muotokuvan lisäksi joukko maalauksia ansioituneista kenraaleista tai sellaisen arvon myöhemmin saavuttaneista upseereista. Komeassa rivistössä on kuitenkin yksi poikkeus. Marsalkan kuvaa vastapäätä olevalla seinämällä olevassa taulussa hymyilee vaatimatonta hymyään everstiluutnantti Valo Nihtilä, jonka muodollinen upseerinura ylti vain everstiin saakka."
Kirjoittaja tarkastelee artikkelissaan monipuolisesti ja yksityiskohtaisesti eversti Valo Nihtilän elämän ja upseerin uraan sekä hänen merkitystään Suomen kohtalonvuosina valottaen niitä monilla käytännön esimerkeillä. Kirjoitus päättyy toteamukseen "Sotakorkeakoulussa Nihtilä on edelleenkin mukana muullakin tavoin kuin muotokuvana juhlasalimme seinällä. Hänen edustamansa loogisen kirkas ja oman edun suhteen täysin pyyteetön ajattelutapa on suomalaisen yleisesikuntaupseerin koulutuksen ihanne, joka on vaikea saavuttaa mutta johon on aina pyrittävä."

ISBN: 951-99579-6-0

Tiedostolataukset

Julkaistu

1984-01-01

Viittaaminen

Ahto, S. (1984). Eversti Valo Nihtilä suomalainen yleisesikuntaupseeri. Tiede ja ase, 42(42), 13–36. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47648

Numero

Osasto

Artikkelit