Tilannekuvan ylläpitäminen ja vaatimukset viestijärjestelmälle

Kirjoittajat

  • Esko Rajahalme Sotakorkeakoulu
  • Jarmo Myyrä Sotakorkeakoulu

Avainsanat:

Tilannekuva, viestijärjestelmä, vaatimukset

Abstrakti

Johdannon mukaan johtamistoiminta edellyttää tilannekuvaa, joka sisältää joukkojen käyttöön ja aselajitoimintoihin liittyviä tietoja omista joukoista ja vihollisesta. Perusteet tehtävän suorittamiseksi edellyttävät riittävän laajaa ja oikea-aikaista tilannekuvaa. Tilannekuvan kootaan viestijärjestelmää hyödyntäen ja sen merkitys kasvaa aikaisuusvaatimuksien kiristymisen myötä. "Viestijärjestelmällä ymmärretään eri johtoportaiden viestiverkoista koostuvaa alueellista kokonaisuutta. Yleensä se on huomattavasti suurempi kuin joukon oma alueellinen viestivastuu."
Kirjoittajien mukaan yhtymän tilannekuvan luomista ja ylläpitämistä tarkastellaan kolmelta taholta. "Aluksi hahmotetaan käsite tilannekuva tiettyjä vaatimuksia sisältäviin kriteereihin operatiivisella ja taktisella johtamistasolla. Toisessa osassa käsitellään erästä tilannekuvan muodostamisen apuvälinettä - viestiverkkoja samoilla johtamistasoilla. Kolmanneksi tarkastellaan, mitkä mahdollisuudet viestiverkoilla on toteuttaa tilannekuvan asettamat vaatimukset sekä käsitellään tiedonkäsittelymahdollisuuksien parantamista eriasteisilla tilanteen keruu- ja käsittelytasoilla."

ISBN: 951-99579-6-0

Tiedostolataukset

Julkaistu

1984-01-01

Viittaaminen

Rajahalme, E., & Myyrä, J. (1984). Tilannekuvan ylläpitäminen ja vaatimukset viestijärjestelmälle. Tiede ja ase, 42(42), 113–131. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47653

Numero

Osasto

Artikkelit