Ennustaako varusmieskoulutuksessa menestyminen työelämään sijoittumista

Kirjoittajat

  • Marko Elovainio
  • Teija Metsäranta
  • Mika Kivimäki

Avainsanat:

Sotilasjohtajakoulutus, menestyminen työelämässä

Abstrakti

Artikkelin otsikkoa on täsmennetty siten, että kyseessä on "etenevä kohorttitutkimus vuosina 1955, 1960 ja 1965 syntyneistä miehistä". Tutkimuksen taustaa ja tavoitetta selvitettäessä todetaan, että "Armeija kouluttaa varusmiespalveluksessa eriasteisiin johtamistehtäviin vuosittain lähes 10 000 ihmistä. Puolustusvoimien johtamiskoulutus pyrkii tarjoamaan johtamisvalmiuksia erityisesti ihmisten ja joukkojen johtamiseen taisteluissa ja erilaisissa kriisinhallintatehtävissä. Johtamiskoulutukselle on kuitenkin asetettu tavoitteeksi myös se, että koulutuksen läpikäynyt voisi käyttää saavuttamiaan valmiuksia siviiliorganisaatioissakin." Artikkelin mukaan sitä kuinka puolustusvoimien antaman johtamiskoulutuksen saaneet ovat sijoittuneet yhteiskuntaa, ei ole riittävästi tutkittu. "Tässä tutkimuksessa selvitettiin, onko puolustusvoimien varusmiespalvelussa tarjoamalla johtamiskoulutuksella ja siinä menestymisellä yhteyttä varusmiespalvelunjälkeiseen sijoittumiseen ja pärjäämiseen työelämässä."
Menetelmiä käsittelevässä luvussa selvitetään tutkimukseen valittujen valinnan perusteet, mitä tietoja kerättiin ja miten niitä hyödynnettiin sekä käytettyjä tilastollisia analyysimenetelmiä. Seuraavassa luvussa tulkitaan tuloksia ja esitellään analyysiin liittyviä taulukoita. Lopussa pohditaan saatuja tuloksia ja niiden yleistämisen mahdollisuutta.
There is summary in English at the end of the article.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2001-01-01

Viittaaminen

Elovainio, M., Metsäranta, T., & Kivimäki, M. (2001). Ennustaako varusmieskoulutuksessa menestyminen työelämään sijoittumista. Tiede ja ase, 59(59), 91–105. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47846

Numero

Osasto

Artikkelit