Sotatieteet ja niiden kehittyminen Suomessa 21.vuosisadalla

Kirjoittajat

  • Mikko Viitasalo Maanpuolustuskorkeakoulu

Avainsanat:

Sotatieteet, Suomi, kehittyminen

Abstrakti

Kirjoittaja on Maanpuolustuskorkeakoulun tutkimusjohtaja. Hän toteaa artikkelin alussa, että "Harvoin osuu esitelmän aihe niin ajankohtaiseen vaiheeseen kuin nyt käsiteltävä ajatellen nimenomaan sotatieteellisten tutkintojen kehittämistä Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä käytyä keskustelua esimerkiksi päällystön uusien tutkintojen nimistä. Kun vielä lisätään, että korkeakoulun sisällä on pyritty määrittelemään sotatieteiden osa-alueiden sisältökuvaukset, niin voidaan todeta asian olevan todella sopivassa vaiheessa käsiteltäväksi myös julkisella foorumilla."
Kirjoittaja tarkastelee aluksi teemaa "Onko sotatieteellinen tutkimus kaikin osin tieteellistä?". Siinä käsitellään muun muassa julkisuutta, joka on tieteellisyyden eräs tunnusmerkki. Suomenkielisen sotatieteellisen käsittelyn jälkeen artikkelissa tarkastellaan sotatieteiden tutkimusalueen kehittymistä ja tuodaan esille eri asiakirjoissa tai kotimaisissa ja ulkomaisissa tietokirjoissa esiintyneitä sotatieteiden määrittelyjä. Tarkasteltaessa sotatieteitä käsitteenä Maanpuolustuskorkeakoulussa luetellaan korkeakoulun sotatieteisiin kuuluvat tieteenalat. Seuraavassa luvussa selvitetään niiden sisällölliset määrittelyt. Viimeisissä luvuissa esitellään sotatieteellisen tutkimuksen ajankohtaista tilannetta Maanpuolustuskorkeakoulussa ja kirjoittajan näkemyksiä suomalaisen sotatieteellisen tutkimuksen tulevaisuudesta 21.vuosisadalla.
There is summary in English at the end of the article.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2002-01-01

Viittaaminen

Viitasalo, M. (2002). Sotatieteet ja niiden kehittyminen Suomessa 21.vuosisadalla. Tiede ja ase, 60(60), 7–20. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47854

Numero

Osasto

Artikkelit