Puolustusvoimien koulutuskulttuurin kehityspyrkimykset - askel kohti oppivaa organisaatiota

Kirjoittajat

  • Pekka Halonen Maanpuolustuskorkeakoulu

Avainsanat:

Puolustusvoimat, oppiva organisaatio

Abstrakti

Artikkelin alussa tarkastellaan kehityspyrkimyksiä. Siinä todetaan muun muassa, että "Viime aikoina puolustusvoimien toimintakulttuuria ja erityisesti koulutuskulttuuria on pyritty johdonmukaisesti uudistamaan." Lisäksi käyttöön on otettu henkilöstövoimavarojen ja osaamisen johtaminen."Puolustusvoimien toimintakulttuurin kehityspyrkimyksille on ollut olemassa tietty sosiaalinen tilaus niin sisäisen kuin ulkoisen toimintaympäristön kehityksestä johtuen." Puolustusvoimien kehittämisen linjaukset perustuvat henkilöstöstrategiaan ja osaamisen varmistamisen strategiaan. Strategioiden perusajatuksena on, että "puolustusvoimien tulee toimia ja organisaatiota kehitetään tulevaisuudessa oppivan organisaation periaatteiden mukaisesti. Tässä artikkelissa tarkastellaan puolustusvoimien oppimis- ja toimintakulttuurin sekä erityisesti koulutuskulttuurin liittyviä tulevaisuuden kehityspyrkimyksiä oppivan organisaation viitekehyksessä."
Seuraavissa luvuissa käsitellään muutosten taustoja, oppivaa organisaatiota ja sen taustalla olevaa visiota. Puolustusvoimia ja oppivaa organisaatiota käsittelevässä luvussa käsitellään oppivan organisaation edellytyksiä. Tämän jälkeen tarkastellaan puolustusvoimien oppimis-, toiminta- ja koulutuskulttuurin kehittämistä. Artikkelin loppuosassa käsitellään tulevaisuuden koulutuskulttuuria ja "toista askelta" kohti oppivaa organisaatiota.
There is summary in English at the end of the article.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2002-01-01

Viittaaminen

Halonen, P. (2002). Puolustusvoimien koulutuskulttuurin kehityspyrkimykset - askel kohti oppivaa organisaatiota. Tiede ja ase, 60(60), 142–157. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47860

Numero

Osasto

Artikkelit