Tiedon saatavuus nopeissa päätöksentekotilanteissa

Kirjoittajat

  • Rauno Kuusisto

Avainsanat:

Tieto, saatavuus, kriisit

Abstrakti

Johdannon mukaan "Tässä artikkelissa kuvataan vuoden 2005 kevään ja kesän aikana valtionhallinnossa tehdyn tilannetietoisuuden syntymistä ja kriisijohtamista käsittelevän tutkimuksen tuloksia. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa tietoa viranomaisyhteistyössä tarvittavien verkkojen, palveluiden ja prosessien kehittämiseksi. Tutkimuksessa käsiteltiin keskushallinnon ja eri hallinnonhaarojen johdossa ja valvonnassa olevien toimijoiden tilannetietoisuuden muodostumista sekä erikoistilanteiden johtamisen tiedon virtaamisen vaatimuksia yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamisen strategian hengessä. Tutkimuksessa selvitettiin mm. mikä muuttuu tilannetietoisuuteen liittyen tiedollisesti ja ajankäytöllisesti, kun siirrytään normaalitilan johtamisesta poikkeustilanteen johtamiseen. Tätä osuutta kokonaistutkimuksesta käsitellään tässä artikkelissa."
Johdannossa todetaan, että tutkimuksen havaintoaineisto kerättiin haastatteluina kevään 2005 aikana. Valmiusalalla tai sen kanssa yhteistoiminnassa toimivat haastateltavat oli valittu valtionhallinnon keskushallintotasolta tai keskushallinnon ohjauksessa olevia keskusvirastoista.
At the end of the book is a summary of the article in English.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2005-01-01

Viittaaminen

Kuusisto, R. (2005). Tiedon saatavuus nopeissa päätöksentekotilanteissa. Tiede ja ase, 63(63), 55–68. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/ta/article/view/47896

Numero

Osasto

Artikkelit