Kenraaliluutnantti Uolevi Poppius 25.3.1896-10.9.1978 - Mikola, K. J. (Tiede ja ase, 1979)
Suomen Sotatieteellisen Seuran puheenjohtajan laatimassa muistokirjoituksessa tarkastellaan lyhyesti kenraaliluutnantti Uolevi Poppiuksen upseerin uran vaiheita ja hänen toimintaansa seuran puheenjohtajana. Muistokirjoituksen päätteeksi todetaan, että "Seuramme kunniajäseneksi kenraali Poppius kutsuttiin hänen jättäessään puheenjohtajan nuijan nuorempiin käsiin. Tämä samoin kuin hänen johtamiensa muittenkin yhteisöjen kunniajäsenyys oli muodollinen kiitos monelle alalle ylettyneestä todella antaumuksellisesta elämäntyöstä. Kiitollisuutemme jatkuvuutta osoittakoon toimintamme isänmaan kansalaisen meille jättämän esikuvan mukaisesti."