TOIMINNAN KEHITTÄMINEN TAKTIIKAN TUTKIMUKSEN PÄÄ-MÄÄRÄNÄ - pääkomentopaikan siirron suunnitteluprosessi suojan näkökulmasta Itä-Suomen viestipataljoonan muuttuvassa toimintaympäristössä - Vepsäläinen, Mikko; Koivula, Niko (Tiede ja ase, 2015)
Maavoimat on aloittanut uudistetun taistelutavan kouluttamisen ja jatkokehittämisen, jotta se realistisemmin pystyisi vastaamaan vastustajan muodostamaan uhkakuvaan, koska nykyaikai-sella taistelukentällä tilanteet kehittyvät ja muuttuvat nopeasti. Jos ylemmällä johtoportaalla ei ole kykyä lähes reaaliaikaisen tilannekuvan ylläpitoon ja jakamiseen johtamisen ja suunnittelun tukena, suorituskykyisistä joukoista huolimatta vastustaja menee käytännössä minne haluaa ”lätkien” joukkojamme kuin kärpäsiä tapettiin. Karjalan jääkäriprikaati on yksi puolustusvoimien ”iskevistä nyrkeistä” nyt ja tulevaisuudessa. Sen päätehtävänä on hyökkäys, joka luo ominaislaatuisia lisäelementtejä jääkäriprikaatin johtamiseen ja johtamisen tuen järjestelyjen toteuttamiseen muihin yhtymiin verrattuna. Jää-käriprikaatin johtamisen tuen järjestelyistä on vastannut merkittäviltä osin esikuntakomppanian päällikkö. Mikko Vepsäläisen pro gradu – tutkielmassa tarkasteltiin esikuntakomppanian päällikön suunnitteluprosessia pääkomentopaikan siirrossa suojan näkökulmasta Karjalan jääkäriprikaatissa. Tutkimukselle asetettiin vaatimus, että sen täytyy olla realistisesti hyödyn-nettävissä tulevaisuudessa. Tarkoituksena oli löytää vanhasta ja koestetusta Karjalan jääkäri-prikaatin organisaatiosta ne keskeiset periaatteet, jotka olisivat mahdollisesti hyödynnettävissä tulevaisuudessa maavoimien uudistetun taistelutavan mukaisten joukkojen koulutuksessa yh-tymän pääkomentopaikan suojaan ja sen vaatimuksiin liittyen.