Toimikautena 1957 1958 palkitut tutkimustyöt - Toimituskunta, - (Tiede ja ase, 1958)
Selvityksessä luetellaan ensin tässä vuosikirjassa n:o 16 julkaistut, palkitut tutkimukset. Sen jälkeen on lyhyet sisällön tiivistelmät niistä kuudesta tutkielmasta, joita ei julkaistu.