Kenraaliluutnantti Karl Lennart Oesch 8.8.1892-28.3.1978 - Mikola, K. J. (Tiede ja ase, 1978)
Suomen Sotatieteellinen Seura kunniajäsen, kenraaliluutnantti, Mannerheim-ristin ritari Karl Lennart Oeschin kunniakas elämäntaival päättyi maaliskuussa 1978. Seuran puheenjohtaja K. J. Mikola toteaa muistosanoissaan lopuksi muun muassa, että "Seurassamme, jonka puheenjohtajana kenraali Oesch toimi vuodet 1929 ja 1930, hän oli ahkerimpia jäseniä. Aktiivisella harrastuksellaan hän on ollut esikuvana nuoremmille ja on näin toteuttanut mitä puhtaimmalla tavalla uskollisen patriootin kutsumustaan palvella isänmaata sekä johtajan paikalla että rivimiehenä."