Esipuhe. - Ranta, Ilkka (Tiede ja ase, 2002)
Suomen Sotatieteellisen Seuran puheenjohtaja kenraaliluutnantti Ilkka Ranta tarkastelee esipuheessaan seuran kuluneen vuoden keskeisiä tapahtumia. Lisäksi hän käsittelee seuran organisaatiota ja asemaa Maanpuolustuskorkeakoulun yhteydessä. Foreword is also in English