Lukijalle - Heinrichs, E. (Tiede ja ase, 1950)
Suomen Sotatieteellisen Seuran puheenjohtaja toteaa kirjoituksessaan mm., että "Alkuperäiselle ohjelmalleen uskollisena Tiede ja Ase pyrkii pysymään puhtaasti sotatieteellisenä. Se tahtoo nytkin asiallisesti valaista sotatieteitten alaan kuuluvia, etupäässä ajankohtaisia kysymyksiä, ajamatta sitä tai tätä kantaa tai oppisuuntaan."