Nukketeatteri ja näyttelijän maailma

Taiteellinen elämäkertani

Kirjoittajat

  • Eero Siren

Abstrakti

Väitöskirja tarkastettiin 3.11.2017 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Vastaväittäjinä toimivat FT, läänintaiteilija Katriina Andrianov sekä FT, tutkijatohtori Teemu Paavolainen (Tampereen yliopisto). Kustoksena toimi TeT Pilvi Porkola (TeaK).

Kirjoittajan esittely

Eero Siren

Eero Siren (s. 1946, Helsinki) on peruskoulutukseltaan dramaturgi, joka aloitti teatteriopintonsa Suomen Teatterikoulun korkeakouluosastossa vuonna 1969 ja väitteli 71-vuotiaana Taideyliopiston teatterikorkeakoulussa vuonna 2017. Väitöksensä hän teki ilman apurahoja. Elämäntyönsä Siren teki useissa teattereissa eri tehtävissä. Hän on toiminut dramaturgina, ohjaajana, näyttelijänä ja teatterinjohtajana. Eläkeläisenä hän on tehnyt pikku rooleja elokuvissa. Sirenin Nukketeatteri ja näyttelijän maailma – taiteellinen elämäkertani on ensimmäinen taiteellinen väitöstutkimus nukketeatterista Suomessa.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2023-03-08

Viittaaminen

Siren, E. (2023). Nukketeatteri ja näyttelijän maailma: Taiteellinen elämäkertani. Näyttämö ja tutkimus, 9, 221–224. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/teats/article/view/127624