Lectio Praecursoria: Sukupuolitettu ja tartuntavaarallinen itsemurha: Tabu ja biovalta omaehtoista kuolemaa käsittelevissä englanninkielisissä nykyelokuvissa

Kirjoittajat

  • Heidi Kosonen Jyväskylän yliopisto

Abstrakti

Heidi Kosonen väitteli 2.10.2020 Jyväskylän yliopistossa. Vastaväittäjänä oli yliopistonlehtori FT Leena Maija Rossi Helsingin yliopistosta ja kustoksena professori emerita Annika Waenerberg Jyväskylän yliopistosta. Väitöskirja on luettavissa verkossa osoitteessa https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/71870.

Kirjoittajan esittely

Heidi Kosonen, Jyväskylän yliopisto

Visuaalisen kulttuurin tutkija, FT Heidi S. Kosonen väitteli Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitokselta. Tabun, biovallan ja itsemurhan visuaalisten esitysten lisäksi Kosonen on perehtynyt sukupuolen ja seksuaalisuuden esittämisen kysymyksiin ja hankaliin tunteisiin erityisesti inhon ja vihapuheen osalta. Hän tarkastelee parhaillaan ekologisen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiä elokuvassa ja televisiossa post-doc-mobiliteetissa (Winnipegin yliopisto) sekä vihapuhetta Jyväskylän yliopistossa (Nykykulttuuri). Kosonen on toinen humanistisen inhoverkoston The Disgust Network perustajajäsenistä. Hän ylläpitää tutkimusblogia osoitteessa: https://theoryoftaboo.wordpress.com/.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2023-09-20

Numero

Osasto

Väitökset (lectio praecursoria)