Lectio Praecursoria: Death and Dying Mediated by Medicine, Rituals, and Aesthetics – An Ethnographic Study on the Experiences of Palliative Patients in Finland

Kirjoittajat

  • Maija Butters Turun yliopisto

Abstrakti

Maija K. Butters väitteli 30.1.2021 Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa aiheesta “Death and Dying Mediated by Medicine, Rituals, and Aesthetics – An Ethnographic Study on the Experiences of Palliative Patients in Finland”. Vastaväittäjänä oli professori Anssi Peräkylä, Helsingin Yliopisto, ja kustoksena professori Titus Hjelm. Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa Helsingin yliopiston digitaalisessa arkistossa (HELDA) osoitteessa https://helda.helsinki.fi/handle/10138/323930.

Kirjoittajan esittely

Maija Butters, Turun yliopisto

Uskontotieteilijä ja kulttuuriantropologi, FT Maija Butters väitteli Helsingin yliopiston historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmasta. Kuolemanrituaalien ja medikalisaation lisäksi Butters on perehtynyt erilaisiin syntymän ja kuoleman rajapintoja koskettaviin käytännöllisiin, filosofisiin ja uskonnollisiin kysymyksiin. Aikaisemmin hän on myös tutkinut ja julkaissut kirjallisuutta buddhalaiseen taiteeseen liittyen. Tällä hetkellä Butters työskentelee tutkijana Turun yliopistossa Suomen Akatemian rahoittamassa LeNeRe-hankkeessa, jossa hän tutkii suomalaisten muslimien arjen uskontoa sekä uskonnosta oppimista.

Tiedostolataukset

Julkaistu

2023-09-20

Numero

Osasto

Väitökset (lectio praecursoria)